0
Godina iskustva
5000
Zadovoljnih klijenata
85000
Očišćenog vešaO nama

pops_GCI_ICCHemijsko čišćenje i bojenje odeće je porodični posao započet davne 1942.godine. Danas je POP S  firma poznata u Evropi i svetu kao individualni član najznačajnijeg svetskog udruženja u delatnosti Comunite International De Netoyage A Sec skraćeno CINET (od 2005. godine).

Vlasnik Goran Popović je 2013. godine u New Orleansu postavljen za koordinatora /Liaison officer/ CINET-a za Jugoistočnu Evropu. 2006. godine je objavio prvu sveobuhvatnu knjigu o delatnosti na ovim prostorima „Nega tekstila“.

Na konkursu za najbolje hemijsko čišćenje 2016. godine naša firma je na sajmu Texcare u Frankfurtu proglašena za 10. u svetu kao najbolja sa područja Jugoistočne Evrope. 2018. godine na Detergo sajmu u Milanu firma je lider kandidata iz Srbije sa predstavnicima drugih 40 prisutnih zemalja.

Osim usluga vrhunskog hemijskog čišćenja specijalizovani smo za snabdevanje perionica i radnji za hemijsko čišćenje po principu “od igle do lokomotive”. Naša firma je dugi niz godina eskluzivni zastupnik najpoznatijih brendova u ovoj delatnosti kao šta su:

FIRBIMATIC Svetski poznata vodeća firma FMB grupe za proizvodnju mašina za hemijskog čišćenje na tržištu. Bez konkurencije najbolji proizvođač mašina koje se koriste na ex YU prostoru.

ALLIANCE LAUNDRY CE    Vodeći američki proizvođač industrijskih mašina za pranje, sušenje i peglanje brenda IPSO. Proizvodnja mašina za pranje i valjaka za peglanje u pogonu u Češkoj, a sušara za veš i komercijalnih modela u SAD-u.

PONY Italija Renomirani svetski proizvođač svih vrsta mašina za peglanje i za detaširanje flaka sa tradicijom od 60 godina.

ARTMECC Italija  Vrhunski proizvođač mašina za pakovanje odeće i veša, te pokretnih traka za manipulaciju odećom.

SEITZ Nemačka Svetski poznat proizvođač raznih hemijskih sredstava za hemijsko čišćenje i pranje.

BIAR Italija proizvođač sredstava za obradu i doradu kože nakon procesa hemijskog čišćenja, oplemenjivača za trikotažu, deterdženata za pranje i slično

Tradiciju hemijskog čišćenja, bojenja i pranja započeo je Vitomir Vid Popović (otac sadašnjeg vlasnika, rođen 1929 – umro 2006), kod majstora Maksima Jezdića u Šapcu završio obuku kao kalfa 1942. i posle rata dobio diplomu kao pomoćni radnik u hemijskom čišćenju. 1951. u Nišu postao majstor.  1952. godine otvorio je prvu vlastitu privatnu radnju u Kragujevcu.  Nakon toga porodica je držala radnje u Bihaću, Ripču, Slunju, Kulen Vakufu, Cazinu i u Novom Beogradu.

Od 2003. godine sin Goran je obnovio delatnost sa prvom radnjom i Mileševskoj 42. Danas se firma postepeno širi prema zahtevima tržišta. Imamo radnje u Beogradu i u Novom Sadu.

Majstori POP S doo kombinuju iskustva zanata sa najnaprednijim tehnikama ekološke nege tekstila.
Naš tim osim sa klasičnim otapalima /perhloretilen/ ima iskustvo i sa alternativnim ekološkim tečnostima /silikat D5 i ugljovodonik Soltrol/. Zasad smo jedini u široj regiji  koji rade higijenizaciju robe ozonom. Nudimo i jedinstvene usluge kao šta je obnavljanje voska na voštanim jaknama, a primenjujemo i neke druge tehnologije koje drugi ne poznaju. Oplemenjivanje robe nakon procesa hemijskog ili mokrog čišćenja ili pranja kao šta je štirkanje, impregnacija kožnih komada, zaštita vune od moljaca i drugo posebno ne naplaćujemo. To je standard naše usluge kao i pakovanje robe u ekološki biorazgradiv najlon. Po tome smo lideri ove delatnosti u Srbiji i šire.

Želja nam je da Vam pružimo vrhunski, a diskretan servis kakav zaslužujete i da ispunimo Vaše pojedinačne zahteve